Det opplyser TeliaSonera selv torsdag. Beløpet tilsvarer rundt 11 milliarder norske kroner.Det svenske teleselskapet etterforskes for å mulig ha bestukket Gulnara Karimova, datteren til Usbekistans nylig avdøde president Islam Karimov, for å få telelisenser i landet.Forliksforslaget fra USA og Nederland kommer etter at TeliaSonera flere ganger har vært beskyldt for korrupsjon i sine virksomheter i Asia.– Stort beløpSelskapet mener beløpet som er foreslått i forliket, er svært stort. Det er ikke kjent om summen kan forhandles.– Det koster å gjøre feil, og det har vi også fått bevist når myndighetene har endt opp denne sluttsatsen, sier styreleder Marie Erhling i TeliaSonera i en uttalelse torsdag.TeliaSonera har tidligere innrømmet at selskapet har opptrådt på en uetisk og feilaktig måte i Usbekistan. Erhling vil ikke svare på hvorvidt beløpet som nå kreves fra USA og Nederland, er i tråd med det selskapet hadde forventet.– Vi skal nå forsøke å analysere informasjonen vi har mottatt i detalj og fortsette diskusjonen med myndigheten og se hvilken enighet vi kommer til, sier hun.VimpelcomAnklagene mot TeliaSonera i Usbekistan har store likhetstrekk med korrupsjonsmistankene mot det delvis Telenor-eide selskapet Vimpelcom.Norske Telenor har i alt investert 15 milliarder kroner i Vimpelcom, som i vår innrømmet å ha betalt 114 millioner dollar i bestikkelser for å få telelisenser i Usbekistan.Flere etterforskninger pågår i forbindelse med Usbekistan-saken, blant annet i Norge, Sverige, USA, Sveits og Frankrike. (©NTB)