Milliardtap i Brasil for Ulltveit-Moe

Stillbilde fra Hegnar SommerTV

Jens Ulltveit-Moe har tapt 3,4 milliarder kroner på sin landbrukssatsing i Brasil. Langt mer krevende enn å drive fabrikk, sier investoren.

Tapene er fordelt over ni års drift, og i fjor ble underskuddet på 232 millioner kroner, skriver Nationen. Ulltveit-Moe sier han ikke ville satset dersom han den gangen visste det han vet nå.– Beslutningen for noen år siden var derimot riktig, sier han og legger til at den eneste som ikke gjør noe galt er den som ikke gjør noe i det hele tatt. Han sier han har gjort seg flere dyrekjøpte erfaringer og at det er mye som ikke kan overføres fra industri til landbruk, i hans tilfelle dyrking av sukkerrør. En strategi som funket dårlig var å kutte i kostnadene jevnt over, inkludert i utgifter til sprøyting og gjødsling.– Sånn kan man gjøre i industrien, men i landbruket er det helt idiotisk, Det førte til at avlingene gikk ned, noe som har gitt ringvirkninger i flere år, sier han. Men nå gjødsles og sprøytes det i stort monn, og investoren melder om fantastisk vekst. Han sier også at han nå har hentet inn «en ekte bonde» fra Vestfold som styreleder. Etter en årrekke med negative resultater kan Brasil-satsingen gå i pluss til neste år, sier styreleder Hans Aasnæs. (©NTB)