Norske Shell må kutte 255 stillinger

Norske Shell må kutte i arbeidsstokken. Foreløpig er det imidlertid ikke mange nok av de ansatte som har søkt sluttpakke.

Publisert 20. sep. 2016 kl. 10.50
Oppdatert 20. sep. 2016 klokken 11.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
Flammer fra avbrenningstårnet for gass på en oljeplattform. Foto: Scanpix Eeg, Jon
Norske Shell kutter nå 255 ansatte. Det omfatter 145 fast ansatte, samt avtaler med 110 innleide, melder Sysla Offshore.- Mange er nå i ferd med å få beskjed om at de ikke har en rolle i den nye organisasjonen. Vi tilbyr da sluttpakker til alle som vi dessverre ikke har jobb til lenger. Det er en veldig tung situasjon, for dette er flinke folk, sier kommunikasjonsdirektør i Norske Shell, Jan Soppeland, til nettstedet.Allerede i mai varslet selskapet at 140 stillinger ville bli kuttet i Norge, og at alle ansatte ville få mulighet til å søke sluttpakke. Kuttmålene har imidlertid ikke blitt nådd gjennom disse pakkene.Soppeland forteller til Sysla at en del har takket ja til sluttpakker, men ikke nok til at selskapets utfordringer er løst. - Vi håper å kunne klare å løse dette gjennom frivillighet, og strekker oss langt for å få det til. Men dette er vanskelig, og vi kan ikke utelukke noe, sier han, og håper situasjonen er avklart i løpet av en måneds tid.