Orkla og Olav Thon vil ikke overta Rygge

Orkla og Olav Thon vil ikke gå i forhandlinger med den den private gruppen Rygge Airport om overtakelse av Moss Lufthavn Rygge når driften legges ned 1. november.

– Vi har dessverre ikke fått nye opplysninger som gir grunn til optimisme. Vi har etterlyst informasjon om kapitalbase, forretningsplan og kundestruktur. Men, etter en måned har de ikke gitt oss svar på dette, sier kommunikasjonsdirektør Håkon Mageli i Orkla til NRK.Han sier det ikke er grunnlag for å gå i forhandlinger med Rygge Airport da ingenting av det den mulige interessenten har lagt fram så langt, vitner om at det vil bli fortsatt drift ved flyplassenFlyplassen legger ned driften 1. november fordi Ryanair legger ned sin norske base. Eierne mener det ikke lenger er grunnlag for å opprettholde driften.Bak initiativet som kaller seg Rygge Airport, står blant andre styreleder og tidligere Ap-statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen, tidligere DNB-sjef og styreleder i Telenor Svein Aaser, tidligere NSB-sjef Einar Enger og flere andre.Daglig leder skal være Knut R. Johannessen, men han vil ikke kommentere utsagnet fra Orkla, på annet vis enn at partene får møtes dersom det er uavklarte spørsmål. (©NTB)