Torsdag får ansatte i både Aftenposten og Adresseavisen vite omfanget av de varslede omstillingstiltakene og hvor mange stillinger som skal kuttes.Ible kuttene presentert for de ansatte torsdag formiddag. Alle avdelinger i avisen blir påvirket, skriver avisen selv.SluttpakkerAv dagens om lag 230 årsverk vil mellom 35 og 40 forsvinne innen 2017. Fram mot 2020 skal mellom 110 og 130 millioner kroner spares og totalt mellom 60 og 75 årsverk kuttes. Det legges opp til at bemanningsreduksjonen gjennomføres ved sluttpakker og til de ansatte som er kvalifisert til AFP.Det er det markante fallet i annonseinntekter de siste årene som er årsaken til de dramatiske kuttene. Dagspressen har det siste året tapt 24 prosent av annonseinntektene, viser tall fra Mediebyråforeningen som Dagens Næringsliv publiserte torsdag.Samtidig stiger annonseinntektene for Facebook og andre sosiale medier med 72,7 prosent og for såkalt programmatisk annonsehandel på internett med hele 86,6 prosent.300 millionerAftenpostens ansatte fikk 25. august et forvarsel om at det går mot nye omstillingstiltak og nødvendig nedbemanning. Samme dag varslet Polaris Media at 300 millioner kroner skal kuttes fram mot 2020, og at en vesentlig del av dette blir i form av nedbemanninger. Kuttene i Adresseavisen er en del spareplanen i Polaris Media.Detaljene i Schibsted-eide Aftenpostens omstillingstiltak blir presentert på et allmøte i avishuset torsdag klokken 12, skriver fagbladet Journalisten.Aftenposten skal spare opptil 100 millioner kroner og må fjerne 40 stillinger. Det er etter det NTB erfarer innholdet i spareplanen som legges fram for de ansatte torsdag.Allerede i slutten av august ble de ansatte varslet om at avisen står foran nedskjæringer, noe sjefredaktør Espen Egil Hansen kalte «et tidlig varsel». Avisens ledelse har de siste ukene jobbet med detaljer i planen, som etter det NTB erfarer innebærer at omtrent 20 prosent av de redaksjonelle årsverkene blir borte. (©NTB)