Erna Solberg sier til  at olje- og energiminister Tord Lien tok en egen vurdering av saken, og at hun ikke glemte avtalen slik hun tidligere forklarte.– Vi var veldig forbauset da vi så disse kartene og reaksjonen som kom. Jeg vil bare presisere at jeg har ikke glemt samarbeidsavtalen. Og det har heller ikke regjeringen, påpeker statsministeren.Både Lien og statsministeren fikk krass kritikk at etter det onsdag ble kjent at de omstridte havområdene utenfor Lofoten og Møre var en del av den såkalte nominasjonsprosessen i 24. konsesjonsrunde.– Vi har avklart at det var feil. Tord hadde en annen tolkning av hvordan man kunne gjøre dette, fortsetter Solberg.Olje- og energiministeren sier at han aldri brøt samarbeidsavtalen, men tar likevel kritikk.– I ettertid, med all uroen og støyen som har vært i oljebransjen, miljøbevegelsen og hos våre samarbeidspartier, så ser jeg at jeg kunne ha håndtert denne saken bedre, sier Lien. (©NTB)