– Facebook tråkker feil når de sensurerer slike bilder, skriver statsminister Erna Solberg (H) på sin Facebook-profil om fjerningen av det ikoniske bildet fra Vietnam-krigen.– Her ser vi et bilde som har vært med på å forme verdenshistorien. Et bilde av et vettskremt barn som flykter fra krig. Jeg setter pris på arbeidet Facebook og andre medier gjør for å stoppe bilder og innhold som viser overgrep og vold. Det er viktig at vi alle bidrar til å bekjempe vold og overgrep mot barn, skriver statsministeren ifølge Dagens Næringsliv.– Men Facebook tråkker feil når de sensurerer slike bilder. Det bidrar til å bremse ytringsfriheten, legger hun til.Vil kalle inn til møteKulturminister Linda Hofstad Helleland (H) innkaller norske redaktører og Facebook til å møtes for å diskutere ytringsfrihet i kjølvannet av napalmbilde-kritikken.Helleland vil ifølge Aftenposten forsøke å samle norske redaktører og Facebook til møte når hun er vertskap for mediedagene i Bergen neste år.Hun reagerer på det mange kaller sensur av verdenshistorisk viktige bilder, og har selv delt det ikoniske bildet på sosiale medier. Nå utfordrer Helleland Facebook og roser Aftenposten for avisens appell til Mark Zuckerberg.– Facebook må nå komme på banen og ta på alvor at de har en sterk posisjon i den norske offentligheten. Facebook er blitt en betydelig aktør i det norske mediemarkedet og jeg ønsker derfor å invitere Facebook og norske redaktører til et møte, sier Helleland til Aftenposten.Internasjonal oppmerksomhetBåde The Guardian og The Times har skrevet om at hele forsiden på Aftenpostens fredagsutgave er fylt med kritikk av Facebook for bildesensur.«Norges største avis har publisert et brev til Facebook-sjef Mark Zuckerberg der de kjefter på selskapets beslutning om å sensurere et historisk bilde fra Vietnam-krigen, og krever at Zuckerberg skal vedkjenne å leve opp til sin rolle som «verdens mektigste redaktør"», skriver The Guardian.Aftenpostens forside er dekket med Nick Uts ikoniske bildet fra Vietnamkrigen, som avisen har blitt pålagt å fjerne fra Facebook. Aftenposten-logoen har også blitt erstattet med Facebook-logoen.Begge de britiske avisene The Guardian og The Times referer en del av det Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen skriver i det åpne brevet til Zuckerberg. (©NTB)