Reitangruppens årlige verdipris, «Årets Ladejarl», går til Johann Olav Koss for hans fremragende resultater med å gi barn som har opplevd krig og har voldelige livserfaringer rett til å leke, heter det i en fersk pressemelding søndag.Siden Koss la skøytene på hylla i 1994 har han sikret flere millioner barn kvalitetsutdanning, utvikling av egne mål og verdier og ikke minst gleder gjennom fysisk aktivitet, lek og idrett.– En av de største utfordringene menneskeheten står overfor i dag er vår manglende evne til å gi barn trygge omgivelser å vokse opp i. Det fører til gjentatte konflikter, ulike epidemier, og lidelse. Barn som er midt oppe i disse tragediene vokser opp herdet av voldelige livserfaringer fra traumer og kamp og er helt uvitende om konseptet med en leken barndom. Jeg brenner for å endre dette, sier Johann Olav Koss.Right To Play er en global organisasjon som ble etablert i år 2000 i forlengelse av Olympic Aid og ble grunnlagt av Johann Olav Koss. Programmene er basert på mer enn 16.500 lokale frivillige trenere og mer enn 600 internasjonale ansatte. I pressemeldingen står det at Johann Olav Koss har vært på topp ti-lista siden kåringen av Årets Ladejarl startet for fem år siden. Juryen mener Johann Olav Koss er et glimrende eksempel på hvordan man med sterke verdier og verdibasert ledelse leverer unike resultater.– Jeg tror ikke folk i Norge vet hva Johann Olav Koss egentlig gjør og hvor betydningsfull og viktig den verdibaserte opplæringen Right To Play gjennomfører er. Med sterke verdier har han bygget en organisasjon som hver eneste uke når ut til over en million barn. Årets Ladejarl 2016 gir barn med tøffe hverdager viktige lyspunkt samtidig som de utvikler egne ferdigheter til å skape trygge og fredfulle lokalsamfunn sammen med andre, sier Colonialmajor Odd Reitan.