Vil at Oslo kommune endrer gatenavn - for å spare penger selv

Legemiddelgiganten GE Healthcare vil spare penger under flytting, og foreslår at kommunen endrer gatenavnene slik at de beholder samme adresse i de nye lokalene i Oslo.

Publisert 19. sep. 2016 kl. 05.46
Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 05.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
Ifølge skal selskapet flytte fra lokalene i Nycoveien 2 til nye lokaler i Nycoveien 1. I et brev til kommunen foreslår selskapet at det lages nye gatenavn.– GE Healthcare foreslår derfor en navneendring, slik at en liten, ikke-navngitt vei ved deres nye lokaler gis navnet Nycoveien, mens Nycoveien gis et nytt navn, f.eks. Kontrastveien, heter det i saksfremstillingen. Forespørselen faller ikke i god jord hos Mats Kirkebirkeland (H) i Sagene bydelsutvalg.– Som Høyre-mann er jeg jo positiv til næringsliv. Men dette tar kaka. Det får være grenser til hvor mye vi skal legge til rette for private aktører, sier han.Administrerende direktør i GE Healthcare forklarer forespørselen med at selskapet har produkter registrert i flere enn 100 land med dagens adresse. I tillegg må pakningsvedlegg på alle produktene skiftes ut.– Det dreier seg om et millionbeløp, og det var grunnen til at vi i november 2015 startet dialogen med lokale myndigheter for å se på forskjellige muligheter i fellesskap, sier Fuglaas.Forslaget skal nå behandles av bydelsutvalget. (©NTB)