21 tiltalt for drap etter gruvekollaps i Brasil

Hendelsen har blitt omtalt som den største miljøkatastrofen i Brasil noensinne.

Foto: Scanpix

21 personer, blant dem flere i lederstillinger, er tiltalt for drap etter at 19 personer mistet livet da en demning kollapset ved en jernmalmgruve i Brasil for snart ett år siden.Statsadvokat Jose Leite Sampaio kunngjorde tiltalene på en pressekonferanse i Belo Horizonte torsdag, ikke langt unna stedet der katastrofen fant sted 5. november i fjor.En demning ved Samarcos jernmalmgruve brøt sammen og 19 personer mistet livet da en flom av gjørme brått oversvømmet landsbyen Bento Rodrigues.Mineralholdig slam og avfall fra gruvedriften oversvømmet områder inntil 100 kilometer unna. Hendelsen har blitt omtalt som den største miljøkatastrofen i Brasil noensinne. (©NTB)