26 siktet i dopingaksjon på Vestlandet

26 personer er siktet etter en omfattende dopingaksjon mot private og treningssentre i Haugesund-området torsdag kveld.

– Om lag 60 politifolk, hvorav halvparten var studenter, var involvert. I løpet av ettermiddagen og kvelden oppsøkte de en rekke privatadresser, samt ti treningssentre. 26 personer ble som følge av dette siktet, opplyser politistasjonssjef Edgar Mannes i Haugesund i en pressemelding fredag morgen.Politifolkene i Sør-Vest politidistrikt gjorde beslag i både dopingmidler, narkotika og penger i aksjonen, som spredte seg over store deler av gamle Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.Mannes opplyser at politiet over tid har fått informasjon som førte til at de satte inn støtet mot personer de mener kan bidra til å spre dopingpreparater.– Hovedformålet vårt er å få fram at doping er ulovlig og at det fører med seg en risiko å involvere seg i dopingmidler. Vårt hovedmål er først og fremst å forebygge ytterligere bruk, sier Edgar Mannes.– Vi velger denne aksjonsformen nettopp for å få oppmerksomhet om problemstillingen. På den måten håper og tror vi at det kan virke forebyggende, sier han. (©NTB)