40 år med norsk-russiske fiskeriforhandlinger

Når norske og russiske utsendinger møtes til fiskeriforhandlinger mandag, er det 40 år siden den første fiskeriavtalen kom på plass.

Foto: Scanpix
Næringsliv

I 1976 undertegnet Norges fiskeriminister Eivind Bolle og hans kollega fra Sovjetunionen, Aleksandr Isjkov, den aller første fiskeriavtalen mellom de to landene.– Fiskerisamarbeidet mellom Norge og Russland er sterkt og godt. Det har overlevd både kald krig og Sovjetunionens fall, og vi høster stor anerkjennelse i resten av verden for hvordan vi klarer å samarbeide om en felles ressurs, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).Forhandlingene som starter i Moss mandag morgen, handler om torsken i Barentshavet, som er avgjørende for både skreisesongen og tørrfiskeksporten, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet.Forhandlingene fastsetter hvor store kvoter som skal fiskes, og Norges andel av disse. Det skal forhandles om kvoter for torsk, hyse, lodde, uer og blåkveite. Totalt dreier det seg om over 1 million tonn fisk.Sandberg håper en avtale kan undertegnes torsdag. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv