Åtte mill. til smøreteam - ikke råd til egne leger

Skiforbundet bruker langt mer på smøreteam enn på medisinsk apparat.

Næringsliv

- Vi har frem til nå ikke hatt råd til å ansette leger på fast stilling. Det er også helt vanlig i norsk idrett. Det handler også om arbeids- og reisebelastning dersom en person skulle jobbet med alle lagene. Da måtte vi hatt to leger fast ansatt. Vi har ikke vurdert at det har vært riktig i forhold til de ressursene vi har, sier landslagssjef Vidar Løfshus til DN.Løfshus opplyser ifølge avisen at de bruker 550.000 kroner i faste honorarer på til sammen åtte personer i det medisinske apparatet, der tre er leger og fem er fysioterapeuter. Den totale sponsorporteføljen til langrennslandslagene beløper seg til over 80 millioner kroner årlig. Den store delen går til satsingen på elitelagene som både Johaug og Sundby har vært en del av. Blant annet har skiforbundet brukt syv til åtte millioner kroner årlig på smøreteamet de siste årene, skriver DN.- Nå må vi se på organiseringen av hele laget vårt og spesielt helseteamet. Tiden vil vise hva vi kommer frem til, sier Løfshus til avisen.Torsdag gikk det frem at Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solforbrent leppe.

sport
langrenn
therese johaug
Nyheter
Næringsliv