BRICS-landene vil ha eget kredittvurderingsbyrå

Russland, Kina og de andre BRICS-landene vil ha et eget kredittvurderingsbyrå for framvoksende økonomier, som en motvekt til de eksisterende vestlige byråene.

Næringsliv

De såkalte BRICS-landene – Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika – er enige om å få fortgang i arbeidet med etablere et nytt kredittvurderingsbyrå. Det kom fram under et toppmøte i India i helgen.Hensikten er å få et byrå som i større grad tar innover seg framvoksende økonomiers behov. Forslaget kommer i kjølvannet av anklager om at de tre tradisjonelle kredittvurderingsbyråene Moody's, Standard & Poor's og Fitch alle holder til i Vesten og favoriserer vestlige land.Det er foreløpig ikke kjent når BRICS-landene planlegger at det nye byrået skal være på plass. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv