Den nye veien åpner allerede i 2018

E6 Kolomoen-Moelv vil bli delåpnet allerede i 2018, ifølge Nye Veier, selskapet regjeringen har opprettet for å få fortgang i veiutbyggingen. Flere andre veistrekninger ligger også godt an.

Selskapet Nye Veier ble stiftet i mai i fjor og var operativt fra 1. januar i år. Målet er å planlegge, bygge og drifte veier raskere og mer kostnadseffektivt. Og selskapet er i rute, opplyser administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland til Dagsavisen.Hun nevner E6 Kolomoen-Moelv som et eksempel. Veien vil bli delåpnet i 2018, mens det i Nasjonal transportplan (NTP) var planlagt åpning i 2023 eller senere.– Vi har etablert tre veiutbyggingsavtaler med eier Samferdselsdepartementet, til en samlet utbygging for 19 milliarder kroner. Tre bompengeproposisjoner for de aktuelle strekningene ble godkjent i Stortinget i løpet av våren. Samlet er dette cirka 19 kilometer med motorvei med veiåpning i 2018, 2019 og 2020, sier Hovland. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også