DNBs omdømme falt etter Panama Papers

I årets omdømmemåling fra Ipsos faller DNB fra 44. plass til 60. plass. Målingen er tatt opp i april, like etter Panama Papers-saken.

Eivind Yggeseth
Næringsliv

NRK, Tine og Vinmonopolet ligger på topp i målingen, ifølge Aftenposten. Nordea faller nest mest. På bunnen ligger Cermaq og Circle K.Konserndirektør for kommunikasjon i DNB Thomas Midteide reagerer slik på målingen:– Vi opplever ikke et generelt omdømmeproblem, men at fallet skyldes en enkelt sak. Det enorme medietrykket rundt Panama Papers siden mars har åpenbart gitt oss et omdømmefall. Langt viktigere enn omdømmemålingen er imidlertid at kundene har tillit til oss og tjenestene vi leverer. Vi vokser både i utlånsvolum og i markedsandel på boliglån, og blir valgt som bank i hard konkurranse med andre flinke aktører.Undersøkelsen viser ellers at NSB klatrer fra 38. plass til 18. plass. Bare Telia Sonera har en større positiv endring.Norwegians omdømme er også i bedring. De klatrer til tiendeplass, men ligger likevel bak SAS som er på sjetteplass. (©NTB)

ipsos
omdømmemåling
dnb
panama papers
nrk
tine
vinmonopolet
Nyheter
Næringsliv