Eksplosjon hos Elkem i Kristiansand

Flere vinduer og deler av en vegg ble blåst ut under en eksplosjon hos Elkem i Kristiansand. Det er ikke meldt om personskader.

Elkem i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
Næringsliv

Det er meldt om «et smell» i en smelteovn. Det er ikke meldt om skadde eller savnede på stedet, opplyste politiet i Agder like etter klokka 13 torsdag.– Det er kun materielle skader, det er ingen personer som er skadd i eksplosjonen. Hva som har forårsaket den vet vi foreløpig ikke, sier Kristin Karlstad, leder for Elkems kommunikasjonsavdeling, til NTB.Området ble evakuert etter at det oppsto en vannlekkasje klokken 11 torsdag formiddag. Elkem opplyser videre om at de nå vil granske ulykken for å finne årsaken til eksplosjonen.– Det var ingen på området da det eksploderte, men én person er sendt til legevakt for sjekk på grunn av røyk som kom fra området, sier Karlstad.Det var ingen åpne flammer på stedet etter eksplosjonen, og mannskap arbeidet med å få kjølt ned smelteovnen. Politiet opplyser at det ikke er fare for flere eksplosjoner.Elkem Solar i Kristiansand arbeider med produksjon av solcelle-silisium. (©NTB)

elkem solar
kristiansand
Nyheter
Næringsliv