Facebook skal møte kulturministeren

Nettgiganten Facebook bekrefter at de kommer til redaktørforeningens høstmøte i Oslo. Der skal de møte kulturministeren og redaktøren i Aftenposten til debatt.

facebook

– Vi venter ennå på alle detaljer, men det jeg kan si er at Facebook kommer til vårt høstmøte. sier assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening til Medier24.– Og det blir debatt mellom representanter for Facebook, Espen Egil Hansen og kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), bekrefter hun.Redaktørforeningens høstmøte går av stabelen mandag 31. oktober og tirsdag 1. november. Debatten kommer i kjølvannet av høstens store Facebook-storm i Norge. Da det ikoniske bildet av jenta fra Vietnam-krigen ved gjentatte tilfeller ble slettet og fra Facebook tidligere i høst, skapte det mye debatt. Det hele kulminerte fredag 9. september, med et åpent brev fra Aftenpostens redaktør Espen Egil Hansen til Facebook-sjef Mark Zuckerberg. (©NTB)