Ferske nøkkeltall fra Kina

Den kinesiske handelsbalansen viste ikke et like stort overskudd som ventet i september.

Flagg Kina Foto: AP (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Næringsliv

Det kinesiske handelsoverskuddet endte på 49,99 milliarder dollar i september, melder TDN Finans.Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet et overskudd på 53,00 milliarder dollar.August-tallene viste et overskudd på 52,05 milliarder dollar.Eksporten falt 10,0 prosent fra september i fjor, mot en ventet nedgang på 3,3 prosent. Importen endte ned1,9 prosent, sammenlignet med analytikernes spådommer om en oppgang på 0,6 prosent.OljeKinas oljeimport var i september på 33,06 millioner tonn, tilsvarende 8,08 millioner fat per dag.August-tallene viste en oljeimport på 32,85 millioner tonn.

kina
handelsbalanse
eksport
import
Nyheter
Næringsliv
Makro