FIS-sjef: – Johaug skulle vært suspendert

FIS-generalsekretær Sarah Lewis mener at Norge ikke følger reglene når Therese Johaug ikke er blitt suspendert etter sin positive dopingprøve.

Næringsliv

Det sier generalsekretæren i et intervju med finske Hufvudstadsbladet  , melder VG  fredag kveld.Johaug testet positivt på den anabole steroiden clostebol. Johaug og daværende landslagslege Fredrik S. Bendiksen sier det er fordi hun brukte en krem mot et sår på leppen. Bendiksen har tatt på seg ansvaret og trukket seg fra jobben som landslagslege.Lewis sier til Hufvudstadsbladet at Norge ikke engang har informert Det internasjonale skiforbundet om saken. Det var Antidoping Norge som testet Johaug.– På grunn av den substansen som er involvert, ut fra det vi vet fra mediene, er den norske antidopingkomiteen forpliktet til å suspendere Johaug, sier Lewis til den finske avisen.Johaug er foreløpig ikke suspendert fra langrennslandslaget eller fra internasjonal skisport. Landslagsledelsen har likevel sagt at hun ikke reiser til den kommende samlingen i Italia.Antidoping Norge er i ferd med å hente inn informasjon i saken, før den sendes videre til påtalenemnda. Da kan hun også bli suspendert.Johaug har ikke villet godta en såkalt «frivillig suspensjon» som begynner å løpe umiddelbart. Hennes advokat Christian B. Hjort begrunnet det fredag overfor NRK.– Therese Johaugs stilling i saken er at hun ikke er å bebreide for noe, og en aksept av en suspensjon innebærer også en aksept av skyldspørsmålet, så det er ikke aktuelt for henne å akseptere en suspensjon, sa han. (©NTB)

therese johaug
fis
doping
Nyheter
Næringsliv