Forfattere reagerer på Stoltenbergs bokavtale

Ifølge Dagens Næringsliv har Jens Stoltenberg framforhandlet en spesielt god royaltyavtale med forlaget Gyldendal. Det får norske forfattere til å reagere.

Jens Stoltenberg holder sin første pressekonferanse etter tiltredelsen som ny generalsekretær for NATO på NATOs hovedkvarter i Brussel, Belgia onsdag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Næringsliv

Forfatter Tom Egeland mener det er problematisk at en forfatter, uansett hvem det er, får framforhandlet avtaler som avviker fra normalkontraktene.– Dette er en farlig utvikling. Da ender vi fort opp i amerikanske tilstander hvor de største forfatterne får framforhandlet avtaler på bekostning av de mindre kjente forfatterne. Hele den norske solidaritetstanken forsvinner, sier Egeland til NRK .Han får støtte av Sigmund Løvåsen, leder av Forfatterforeningen. Han peker på at nettopp Stoltenberg var sentral i å få igjennom en boklov som skal gi tillatelse til et kollektivt avtaleverk som skal løfte hele forfattergruppa.Jens Stoltenberg selvbiografi «Min historie» gikk rett til topps på bestselgerlistene da den kom ut i forrige uke. Ifølge Dagens Næringsliv har Stoltenberg brukt sin gode venn Knut Brundtland til å forhandle fram en avtale om royalty som er høyere enn normalkontrakten. Avtalen skal ha blitt framforhandlet allerede i 2007.Verken forlaget eller Stoltenberg ønsker å gå inn på innholdet i kontrakten mellom ham og Gyldendal, skriver Dagens Næringsliv. (©NTB)

jens stoltenberg
bok
tom egeland
forfatterforeningen
Nyheter
Næringsliv