Frykten er i ferd med å slippe taket

Dette er konklusjonen etter at SEB og Deloitte har spurt 89 norske finansdirektører om forventningene til norsk økonomi og om utsiktene for egen bedrifts økonomi.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Norske finansdirektører er mer optimistiske for norsk økonomi og de er ikke like bekymret for svikt i innenlandsk etterspørsel, skriver DN. Men dette gjenspeiler seg ikke i spenstige planer i økonomiavdelingene i norske bedrifter.- Finansdirektørene står ikke akkurat i startblokkene for aggressiv vekst, sier Andreas Enger, som er partner og leder finansiell rådgivning i Deloitte til avisen.Undersøkelsen, som har historie tilbake til 2010, viser ifølge DN at den såkalte finansdirektørindeksen (CFO-indeksen) er litt opp fra bunnpunktet rett før sommeren, men samtidig lavere enn gjennomsnittet.- Vi ser en forsiktig optimisme, sier analysesjef kreditt i SEB, Henrik Blymke til avisen.

økonomi
Nyheter
Næringsliv