Holmås vil ha strengere krav til cruisebransjen

 SV mener manglende miljøkrav til cruiseskip dreper de norske fjordene. Bare nullutslipp er bra nok, sier Heikki Eidsvoll Holmås.

Heikki Holmås. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.

Holmås trekker fram Hurtigrutens nye hybridskip som eksempel på at det er mulig å kutte utslippene til fjordene helt, skriver VG.– Fjordene våre ødelegges av forurensing fra cruiseturisme. Når Hurtigruten viser at det er mulig å kutte utslippene helt, er det på tide at regjeringen stiller strengere krav til cruisenæringen, sier Holmås, som er partiets miljø- og transportpolitiske talsperson.– Bare nullutslipp er godt nok om vi skal ta vare på fjorder og klima.Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) mener på sin side at norske myndigheter allerede gjør mye for å sikre grønn skipsfart. Han sier Norge har vært en «tydelig pådriver» for strengere internasjonale krav til cruiseskip. Han har også bedt Sjøfartsdirektoratet kartlegge utslipp og foreslå tiltak for grønnere cruisetrafikk i norske fjorder.– Dette arbeidet vil bli levert i første kvartal 2017, sier statsråden. (©NTB)