I dag åpner nettapotekene

Snart kan du lovlig handle reseptlegemidler på nettet. Fra onsdag blir det nemlig mulig å drive nettapotek her i landet.

apotek, piller, medisin

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) foretar onsdag den virtuelle åpningen.Målet er å gjøre tilgangen lettere for folk, samtidig som det skal bli vanskeligere å bestille ulovlige legemidler fra utenlandske nettsteder.Nettapotek har eksistert lenge, men det nye nå er at det også er mulig å bestille reseptbelagte legemidler og få disse levert hjem på døren eller på postkontoret.Tilgang til e-resept Reseptformidleren, som inneholder alle e-reseptene, blir tilrettelagt slik at den enkelte kunde kan gi et nettapotek tilgang til sine resepter.– Da kan nettapotek ekspedere legemidlene på trygg og sikker måte, forklarer Terje Wistner, direktør for teknologi og e-helse i Apotekforeningen.Hvilke nettapotek som vil åpne, er opp til markedet. Men skal de ha tilgang til e-reseptene, må de gjennom kvalitetskontrollen til e-helsemyndighetene. Statens legemiddelverk godkjenner og fører oversikt.Nettapotekene må bruke den offentlige løsningen ID-porten, der kunden legger seg inn med sikre løsninger som for eksempel kodebrikken fra banken eller MinID.Allerede fra 1. januar i år ble det tillatt å etablere nettapotek, men de tekniske løsningene som gir tilgang til e-resept har ikke vært klare før nå.