Investerte 26 mill. i ny topprestaurant i «oljeland»

Det finnes fortsatt noen optimister i Rogaland.

26 millioner kroner er brukt på Ølberg Strandhus, et bygg på 1.200 kvadratmeter i strandkanten ute på Ølberg i Rogaland. Pluss seks millioner på design­inventar, skriver DN.– Da vi begynte å bygge, lå oljeprisen på 120 dollar. Så var vi klare til å åpne 23. oktober ifjor høst, sier restauranteier Christian Waage til avisen, som medgir at de åpnet på verst tenkelige tidspunkt.Waage sier til avisen at han likevel har tro på at restaurantnykomlingen skal klare seg. Han regner med rundt 20 millioner kroner i omsetning i første driftsår, som var et mellomscenario i budsjettet.– Aktiviteten i markedet har falt. Da gjelder det å være den foretrukne. Beliggenheten ved stranden og tilgjengeligheten til byen og flyplassen er noen av fordelene våre, sier Waage til avisen.Han forteller at kurs og konferansemarkedet er likevel noe av det som har overrasket positivt, og at alle de store oljeselskapene har vært der.– Jeg merker at folk ikke er så depressive som de var, sier Waage til DN.