- Jeg nekter å være med på det

Oljeleverandør Ståle Kyllingstad mener Statoil tvinger hele bransjen til ekstrem ressursbruk på HMS.

En DN-video der Ståle Kyllingstad harselerer med HMS-kjøret i oljebransjen gikk onsdag sin seiersgang på nettet med rundt 40.000 visninger.Selv fikk Kyllingstad ifølge avisen tallrike positive tilbakemeldinger på videoen da han stilte opp på en industrikonferanse på Gardermoen samme dag. Praten mellom deltagerne gikk blant annet om at Statoil har 800 HMS-ansatte.- Det er et ekstremt stort tall, sier han, ifølge DN.Kyllingstad mener ifølge avisen Statoil som dominerende aktør på norsk sokkel driver hele bransjen til å stille med lignende staber. Selv har han opplevd å stille med tre mann på et HMS-møte der Statoil stilte med 23.- Jeg nekter å være med på det. Vi har tre personer som jobber fulltid med HMS i et system med 2000 ansatte, sier Kyllingstad, ifølge DN.