Kiwi haler innpå Rema 1000

Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy har høy vekstfart og nærmer seg Rema som er Norges største dagligvarekjede.

Kiwi - Foto: Scanpix
Næringsliv

Kiwi nærmer seg Rema skritt for skritt. Fort­setter utviklingen i samme fart, vil Kiwi være Norges største dagligvarekjede om vel tre år, skriver Dagens Næringsliv.For fem år siden var avstanden fra Rema ned til Kiwi 6,1 prosentpoeng i markedsandeler, mens forspranget i september i fjor var redusert til 5,1 prosentpoeng. Ved siste månedsmåling i september var avstanden ifølge tall fra analysebyrået Nielsen krympet til 3,9 prosentpoeng.- Det er nok ikke bare opp til oss. «De blå» (Rema, journ.anm.) er nok ikke fornøyde med utviklingen, og jeg vil tro at de slår tilbake. Men vi skal i alle fall jobbe steinhardt hver dag, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy til avisen.Dagligvareekspert Erik Fagerlid mener Rema er avhengig av å lykkes med sine grep for å hindre at Kiwi ikke tar over førsteplassen.- Hvis Rema lykkes med strategien, vil de få tilbake farten de har hatt. Kiwi vil gå forbi Rema på mindre enn tre år hvis Rema bommer med sin strategi, sier Fagerlid til avisen.Adm. direktør for Rema Franchise Norge, Jan Frode Johansen, har ikke tro på at Kiwi vil passere Rema de neste årene.- Nei, på ingen måte. Man kan ikke lese trender ut fra en måned ifjor når det var så mange butikker i spill, svarer Johansen, som sier Rema vil komme sterkere tilbake når ettårseffekten etter Ica-salget er tilbakelagt i løpet av høsten, sier han til DN.

kiwi
jan paul bjørkøy
rema 1000
reitan
jan frode johansen
erik fagerlid
Nyheter
Næringsliv
Handel