Klart for gravøl på Rygge

Siste avgang fra Moss Lufthavn Rygge markeres med gravøl lørdag kveld.

Ryanairfly på Rygge Flyplass - Foto: Scanpix

– Alle avdelinger er opptatt av at vi skal gå ned med flagget til topps, så alt går normalt til siste flyging, sier administrerende direktør Pål Tandberg.Han forbereder nå nedleggelsen av flyplassen. Når Ryanair nå legger ned sin base på flyplassen, er det ikke lenger grunnlag for å fortsette driften. Både Ryanair og Tandberg legger skylden på flyseteavgiften som ble innført i vår.Om lag 400 har jobb på flyplassen, og av disse er det under 100 som har fått ny jobb, ifølge Tandberg. Han roser imidlertid Nav for innsatsen for dem som må finne ny jobb og håper mange får tilbud i løpet av de neste månedene.Han opplyser at det ikke har vært noen kontakt i det siste med det nye selskapet Rygge Airport AS, som har sagt de ønsker å fortsette driften fra neste vår. Innen den tid kan flyplassen være ribbet for utstyr.– Vi føler vi har gjort det vi kan for å se på alternativer. Vi kan vente noe, men det er ganske store verdier vi kan få solgt, sier Tandberg. (©NTB)