Den europeiske sentralbanken (ECB) holdt på dagens rentemøte.Det var i stor grad som ventet.Noen (4 av 19 spurte) ventet at ECB i dag ville forlenge verdipapirkjøpene utover mars 2017.Men heller ikke her gjorde sentralbanken noe. Programmet på 80 milliarder euro måneden står fast frem til utgangen av mars eller lenger.- Eurosonen i bedringPå pressekonferansen (som pågår nå) viste ECB-sjef Mario Draghi til at situasjonen i eurosonen er i bedring, men at risikoen fortsatt er på nedsiden.- Sentralbanken ser for seg noe høyere inflasjon fremover, men i første omgang skyldes dette baseeffekter som følge av høyere energipriser. På mellomlang sikt ser fortsatt ECB fortsatt for seg noe høyere underliggende inflasjon, skriver DNB Markets i en oppdatering.Draghi viste eksplisitt til at nye anslag kommer i desember, noe som ifølge meglerhuset indikerer at evt. justeringer av politikken vil komme da. Trapper ned etter mars?- Selv venter vi at innskuddsrenten tas ned nok et knepp, til minus 0,50 prosent, og at dette trolig skjer på desember-møtet. Vi venter også at aktivakjøpene forlenges, det vil si at ECB fortsetter å kjøpe etter mars, men at kjøpene da gradvis trappes ned, heter det videre.Draghi gjorde det klart at slik nedtrapping («tapering») ikke ble diskutert på dagens møte, inklusive horisonten for kjøpene.Euroen reagerte på Draghis uttalelser med å styrke seg mot dollar, men denne effekten er nå reversert, og vel så det. EURUSD står i 1,0966.Like før rentedommen kom, var dollaren litt opp mot euro i dagens handel.