- Koster deg 150 kroner i måneden å velge bort tv

Sjefen for RiksTV beskylder Canal Digital for å kreve inn straffeavgift på 1800 kroner i året fra bredbåndskunder som sier opp tv-abonnementet sitt.

I et innlegg i DN torsdag kaller RiksTV-sjef Christian Birkeland det Canal Digital gjør en straff.«Dersom du sier opp tv-avtalen hos kabeloperatøren Canal Digital, kommer nemlig en tilleggsavgift på 150 kroner per måned som de har valgt å kalle nettleie. Dette er straffen du som kunde får dersom du satser på én fremfor to tjenester,» skriver Birkeland.Finn Myrstad i Forbrukerrådet er ifølge avisen helt på linje med Birkeland.– Jeg synes det fremstår som en straff av dem som ønsker av dem som ønsker bare å ha bredbånd. Nettleien er ikke en synlig post på fakturaen når du kjøper tv og internett i dag. «Normalpris» for en tjeneste vil da også vanligvis reflektere både drift og vedlikehold. Med andre ord, så koster det deg 150 kroner i måneden å velge bort tv. (..), sier Myrstad til DN.Informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor og Canal Digital mener ifølge avisen troverdigheten til Birkelands utspill må ses i lys av at RiksTV og Canal Digital konkurrerer om kundene i samme marked. Sandstø vil ikke svare på om bredbånd kommer til å bli dyrere for Canal Digital-kunder som velger å si opp tv-kanalene sine.– Vi vil svare på dette når vi har et oppsett klart. Da lover vi å komme med veldig god og tydelig informasjon til kundene. Det er en ganske stor jobb som skal gjøres med endring av oppsett, teknologi og produkter. Hele produktporteføljen blir annerledes, sier Sandstø til DN.


Les også