Kulturhus får trolig utsatt momsregning

Kulturhuset Kilden i Kristiansand ligger an til å ikke måtte betale en omstridt momsregning på drøyt 20 millioner kroner før til neste år.

Kilden fikk først et momskrav på 194 millioner kroner, men i sommer ble det redusert til 20,8 millioner. Fremdeles gjenstår en del avklaringer, og regningen trenger ikke betales før disse er på plass. Dermed kan den trolig utsettes til neste år, skriver Fædrelandsvennen. Etter planen skal Kildens eiere dekke regningen.Til tross for at momsregningen inntil videre henger over kulturhuset og at bevilgningen over statsbudsjettet øker mindre enn lønns- og prisstigningen, er direktør Hans Antonsen optimistisk med tanke på å få balanse i økonomien i året som kommer.– Vi skal klare å landet et budsjett i 2017 som går i balanse, men da betyr det at vi må kjøre driften strammere enn det vi har gjort, og at flere behov blir stående uløst, sier han.– Vi skal bli enda mer effektive, og det vil alltid være et potensial for forbedring. Vi gir ikke opp, men holder trykket oppe, sier styreleder Marianne Johnsen. (©NTB)