Kutter 1.800 jobber etter brexit

Fujitsu legger ned opp mot 1.800 arbeidsplasser i Storbritannia. Den japanske IT-giganten avviser at kuttene kan knyttes til brexit.

Næringsliv

Nedskjæringene skal starte neste år og utgjør rundt 13 prosent av selskapets arbeidsstyrke på rundt 14.000 i Storbritannia og Irland. Fujitsu sier planen er et ledd i selskapets plan for å gjøre virksomheten mer konkurransedyktig i det globale IT-marked.En av Storbritannias største fagforeninger, Unite, kaller de varslede kuttene et «voldsomt nederlag for de hardtarbeidende ansatte som har gitt alt for å gjøre Fujitsus britiske datterselskap ytterst lønnsomt».Det japanske selskapet understreker at nedskjæringene ikke har noe med britenes beslutning om å forlate EU å gjøre. (©NTB)

fujitsu
brexit
Nyheter
Næringsliv