LO-leder: Lokførere kan ende opp med «mopedlappen

– Det er ingen selvfølge at passasjerene kommer trygt fram hvis NSB vinner fram i lokførerkonflikten, mener LO-leder Gerd Kristiansen.

NSB Flirt. NTB Scanpix / NTB Scanpix
Næringsliv

Hun konstaterer at togene i dag ruller trygt av gårde med alle om bord – enten det er dresskledde menn eller bestemødre på tur.– Hvis en lokfører i 130 kilometer i timen møter en elg på skinnene, vet hun hva hun skal gjøre. Hun har trent på det. Hun har en utdanning. Jeg er redd dette ikke blir en selvfølge hvis NSB får viljen sin, sa Kristiansen foran 2-300 kampvillige frammøtte, mange i gule streikevester, på Jernbanetorget onsdag ettermiddag.Kristiansen frykter at man skal kunne kjøre opptil 700 passasjerer med det hun kaller mopedlappen.– Det skremmer meg. Vi må ta mål av oss til å være bedre enn dette i Norge, sa hun.Bakgrunnen for streiken er at NSB og arbeidsorganisasjonen Spekter ikke ønsker å tariffeste utdanningsnivået for lokomotivførerne. (©NTB)

streik
nsb
Nyheter
Næringsliv