Mannskaper evakuert fra Statfjord A grunn av brann

Statoil har evakuert deler av mannskapet og stanset produksjonen på Statfjord A-plattformen i Nordsjøen etter at det brøt ut brann i en pumpe søndag morgen. 

Statfjord A-plattformen. Foto: Harald Pettersen/Statoil ASA.
Næringsliv

Ingen skal ha kommet til skade.Plattformsjefen meldte om røykutvikling og brann klokken 8.20 søndag morgen, opplyser Statoil en pressemelding. Brannen er bekreftet i en pumpe i et utstyrsskaft og det pågår brannslukking samtidig med at personell flyttes fra Statfjord A til Statfjord B-plattformen. Sprinkleranlegget på plattformen er også utløst.– Det var 67 personer om bord da hendelsen oppsto. Kl. 10.00 var 20 personer flyttet til Statfjord B med SAR-helikopter, skriver Statoil.Brannen er begrenset til ett område i utstyrsskaftet som er atskilt med brannskillere. Produksjonen på plattformen er nedstengt, og mannskap uten beredskapsoppgaver er mønstret til livbåtene.Det er godt vær i området. To helikoptre er på feltet, og et beredskapsfartøy er i området. Statoils beredskapsorganisasjon på Sandsli og i Stavanger er mobilisert, opplyser oljeselskapet videre. (©NTB)

brann
statfjord a
statoil
Nyheter
Næringsliv