Styret i Stokke Industri ansatte i går Thomas Øybø som ny daglig leder i selskapet.Han kommer fra stillingen som Managing Partner i Solsten AS, og var før det investeringsdirektør i Orkla ASA, går det frem av en pressemelding.Øybø vil inngå i et partnerskap og arbeide sammen med Geir Løseth og Rune Stokke. Stokke Industri investerer i og arbeider aktivt med å utvikle industrielle selskaper med eksportpotensiale. Selskapet investerer også i eiendom og verdipapirer og har en egenkapital på over to milliarder kroner.Rune Stokkes formue er av Kapital vurdert til 1,8 milliarder kroner, noe som holdt til en delt 131. plass på 400-listen.Cashet inn 3,2 milliarderFamilien solgte seg i 2013 ut av barneutstyrsprodusenten Stokke, blant annet kjent for Tripp Trapp-stolen og barnestolen/-vognen Xplory.Kjøperen var den sørkoreanske spillgründeren.Rune Stokke, med sin eierandel på 53 prosent, fikk 1,7 milliarder kroner. Søsknene Knut, Kristin og Geir delte på resten.Gevinsten er ifølge bladet investert i nye prosjekter, deriblant møbelprodusenten Vaier, som lager bevegelsesstoler for voksne og barn. Familien eier også næringseiendom.