NCC bygger Nye Jordal Amfi

Klassisk arena rives over nyttår.

NCC skal bygge Nye Jordal Amfi i Oslo på oppdrag fra Oslo kommune (Kultur- og idrettsbygg KF), går det frem av en pressemelding.Kontraktssummen oppgis til 445 millioner svenske kroner (rundt 420 millioner norske kroner).Dagens Jordal Amfi ble opprinnelig satt opp til OL i Oslo i 1952, og er en av Norges mest kjente sportsarenaer.NCC har hatt ansvaret for byggingen av flere kjente idretts- og kulturarenaer i Oslo-området, deriblant Bislett Stadion, Oslo Spektrum og Telenor Arena.Pressemeldingen her.Riving over nyttårNye Jordal Amfi skal bli en ishockeyhall for elite- og breddeidrett, men skal også utformes for offentlige arrangementer, servering og møtevirksomhet.Dagsavisen skriver at siste kampen på gamle Jordal Amfi blir 7. januar 2017, når Vålerenga tar imot Frisk Asker.Planlagt ferdigstillelse er september 2018, slik at den nye hallen kan stå ferdig til sesongstart.Den nye hallen bygges ifølge avisen etter NHL-mål, det vil si med en noe smalere bane og krappere rundvant.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også