- Nedturen er ikke over

Nedturen er langt fra over i oljeindustrien. Eksportbedriftene får det tøffest. På Bryne vurderer Inge Brigt Aarbakke antallet ansatte hver uke.

Næringsliv

- Nedturen er ikke over. I år regner vi med et fall i omsetningen. Det vil fortsette neste år. Vi budsjetterer i alle fall med det, sier gründer Inge Brigt Aarbakke, til DN, som ukentlig vurderer bemanningssituasjonen.Oljeservicebedriften Aarbakke på Bryne omsatte i 2014 for vel 800 millioner kroner, i fjor for 638 millioner kroner, og i år regner Aarbakke ifølge avisen med å runde en halv milliard, og neste år kan omsetningen falle til nær 400 millioner kroner.Utviklingen til selskapet passer ifølge DN fint inn i regnearkene til Espen Norheim i revisjonsgiganten EY. I ti år har Norheim og hans team gått gjennom regnskapene til norsk oljeserviceindustri. Nå er han i full gang med å jobbe frem en ny oppdatering. Og så langt viser det seg at norske oljeserviceselskaper fortsatt må belage seg på tøffe nedturer.- Denne nedturen er ikke over. Våre tall viser at denne industrien fortsatt vil få det tøft. Og den største utfordringen blir for selskaper som lever av eksport, sier Norheim til avisen.

energi
råvarer
olje & gass
Nyheter
Næringsliv