Tirsdag legger det regjeringsoppnevntefram sine anbefalinger for en eventuell statlig støtte til TV 2. Landets største kommersielle TV-kanal har varslet kostnadskutt på 350 millioner kroner innen 2020 og prosessen med å redusere staben med 194 årsverk er i full gang.I sin årlige rapport om mediebransjens økonomi tegner Medietilsynet et mindre pessimistisk bilde av lønnsomheten i den kommersielle delen av TV-bransjen, skriver . Med utgangspunkt i årsrapporter og regnskap har tilsynet sett nærmere på økonomien til TV 2s, TVNorges, TV3s og Viasats kanaler i Norge.Her kommer det fram at i perioden 2011 til 2015 har driftsinntektene økt med 26 prosent til 6,4 milliarder kroner i fjor. Reklameinntektene har også økt med 489 millioner kroner i samme periode. Samtidig har inntektene fra brukerbetaling og distribusjonstjenester økt med 50 prosent.Professor Øystein Foros ved Norges Handelshøyskole mener Medietilsynets rapport viser at de kommersielle TV-kanalene har klart seg bedre i det digitale skiftet enn andre deler av mediebransjen.– Det digitale skiftet har vært tøffere for avisene enn for TV-bransjen, sier Foros til Klassekampen. Avisene har mistet hver fjerde reklamekrone i fireårsperioden. (©NTB)