Øystein Olsen vil ikke ta æren for kronesvekkelsen

- Vi tar ikke æren for at kronen har svekket seg, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Næringsliv

Norges Bank tar ifølge sentralbanksjef Øystein Olsen ikke æren for svekkelsen av kronen, men mener pengepolitikken har understøttet svekkelsen, melder TDN Finans.- Vi tar ikke æren for at kronen har svekket seg, det er oljeprisen. Men pengepolitikken har noe med det å gjøre, og kan understøtte. Vi mener den har understøttet en svekkelse i kronen, ikke fordi vi styret mot et spesielt mål for valutakursen, men på generell basis har det vært et viktig hensyn når de samlede avveiningene har gått i den retningen, sa Olsen på et seminar i regi av CME tirsdag.

valuta
norges bank
øystein olsen
Nyheter
Næringsliv
Makro