Optimisme gir mer flytrafikk

Avinor opplevde en betydelig øking i innenrikstrafikken på sine lufthavner i september. På ett år har trafikken økt med 4,2 prosent.

Næringsliv

– Den sterke økningen i passasjertallene innenriks henger sammen med en bedring i norsk økonomi etter sommeren. Det er større optimisme både blant bedrifter og privatpersoner, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.Den største passasjerøkningen kom i Nord-Norge, der Bodø lufthavn økte sine trafikktall med 7,3 prosent sammenlignet med september 2015. I Tromsø var trafikkøkningen på 5,4 prosent, mens Oslo lufthavn hadde en økning på 3,9 prosent. Fredag 23. september var den nest travleste dagen noensinne på Oslo lufthavn, med 94.631 passasjerer.Utenlandstrafikken gikk ned 0,8 prosent. Det skyldes ifølge Avinor kapasitetskutt i Stavanger og Haugesund. Offshoretrafikken falt med hele 18,8 prosent fra september i fjor til september i år. (©NTB)

avinor
Nyheter
Næringsliv