Singapore stenger enda en bank

Singapores sentralbank stenger enda en sveitsisk bank da den er under gransking for påstått hvitvasking. Banken blir koblet til det statlige malaysiske investeringsfondet 1MDB.

Næringsliv

Den sveitsiske Falcon Bank må stoppe all virksomhet på grunn av alvorlige mangler i «The Monetary Authority of Singapore» (MAS) sin kontroll av hvitvasking.I mai ble den sveitsiske banken BSI stengt på lignende grunnlag. Det var første gang på 32 år at en bank tvinges til å stoppe all virksomhet i landet.Transaksjonene rundt 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) utredes på flere hold og den malaysiske statsministeren Najib Razak beskyldes for å ha mottatt milliardbeløp på sine personlige kontoer fra det statlige fondet. Han har avvist påstandene og hevder at pengene kommer fra donasjoner.(©NTB)

utenriks
singapore
falcon bank
Nyheter
Næringsliv