- Slik blir det når kvinner styrer verden

Du tar grundig feil hvis du tror at kvinner ikke kan være tøffe ledere, advarer Gro Harlem Brundtland. Nå håper hun Hillary Clinton skal knuse glasstaket.

Director General of the World Health Organization (WHO), Dr. Gro Harlem Bruntland, presents guidelines for severe acute respiratory syndrome (SARS) preparedness during a press briefing in New Delhi, India, Sunday, April 6, 2003. The WHO chief on Sunday criticized China for not informing early enough to tackle the SARS that has killed at least 98 people in Asia and Canada. (AP Photo/Anupam Nath) AP Photo/Anupam Nath
Næringsliv

– Jeg håper det skjer, sier Brundtland til NTB.Hillary Clinton ligger i dag klart best an til å vinne presidentvalget i USA. Det betyr at vi kan få en situasjon der de tre viktigste stormaktene i Vesten alle ledes av kvinner – USA, Tyskland og Storbritannia.Brundtland sier hun har ventet på dette siden hun var ung.– Hvis vi når får Hillary Clinton som president i USA, er det noe som kommer relativt sent, men dog ikke dårlig, sier hun.NTB møter Brundtland i Paris, der hun er blitt utnevnt til æresdoktor ved Sorbonne. I en samtale med studentene på universitetet ble hun spurt om hva som skiller kvinner og menn som ledere.– Noen tror at om bare kvinner ledet verden, så ville det blitt fred, for ingen kvinne ville gått til krig. Da pleier jeg å minne dem om Margaret Thatcher. Da hun var statsminister i Storbritannia, gikk hun til krig om Falklandsøyene, svarte Brundtland.Hun mener det handler om å gjøre det rollen krever.– Det gjør kvinner som ledere. Det har vi sett, sier Brundtland til NTB.– De som har den holdningen at alle problemer blir løst om det bare er kvinner som styrer, har oversett at det er en god del problemer som er vanskelige. Det er grunner til at det oppstår alvorlige spenninger mellom land. Hvis man tror at enhver kvinne i dag vil være pasifist, så blir det en feil tolkning av den rollen et lederskap er, sier hun. (NTB)

gro harlem brundtland
hillary clinton
Nyheter
Næringsliv