USA forbyr Samsung-telefonen på alle fly

Det amerikanske samferdselsdepartementet forbyr telefonen Samsung Galaxy Note 7 på alle fly, både innenlands og inn og ut av USA.

Næringsliv

Forbudet trer i kraft lørdag. Samsung stoppet salget av toppmodellen denne uken etter å ha fått flere bekymringsmeldinger om at telefonbatteriet har tatt fyr eller eksplodert. Selskapet har varslet et tap på opptil 5,3 milliarder dollar.Nå kan ikke telefonen tas med i, eller sendes via fly i USA. De som prøver å ta med disse telefonen vil få dem konfiskert og risikerer bøtelegging.– Vi forstår at dette er en uleilighet for våre passasjerer, men kun ett tilfelle av brann på fly kan føre til store skader og sette mange liv i fare, sier departementet.Samsung hjelper departementet med å informere kundene om det nye forbudet. Selskapet tilbyr også kundene av Galaxy Note 7 pengene tilbake eller telefonbytte. (©NTB)

samsung galaxy note
usa
forbud
Nyheter
Næringsliv