Utrygt for ansatte i Tryg

Det danske forsikringsselskapet Tryg varsler at de må redusere bemanningen i Norge med om lag 100 årsverk etter nyheten om regjeringens forslag om finansskatt.

Næringsliv

Det er selskapet selv som opplyser om det nye anslaget om kutt av 100 årsverk til DN.no . Tidligere er det kjent at 60 årsverk skulle kuttes, men etter regjeringens framleggelse av statsbudsjett er antallet økt med 40 årsverk.– Vi har regnet ut at regjeringens foreslåtte finansskatt får en effekt for Tryg i Norge på 40 millioner i året. Dette er penger vi må hente inn igjen. Det vil kunne akselerere den nedbemanning vil allerede er i gang med, sier direktør Espen Opedal til bt.no.Han sier videre at regjeringens forslag til finansskatt vil utløse flytting av oppgaver til lavkostland og reduksjon i antall ansatte. Det danske forsikringsselskapet la tirsdag fram et kvartalsresultat på 923 millioner danske kroner, mot 186 millioner i samme periode i fjor. Selskapet hadde 1.113 ansatte i Norge ved årsskiftet. (©NTB)

tryg
nedbemanning
finansskatt
Nyheter
Næringsliv