Vinner kontrakt på alle regionale flyginger i nord

Flyselskapet Widerøe tildeles kontrakt på alle de 13 utlyste ruteflystrekningene i Nord-Norge, opplyser Samferdselsdepartementet. To andre selskaper deltok i konkurransen.

Det nye flyselskapet FlyViking AS la inn bud på til sammen fem ruteområder, men alle ble avvist.– Dette skyldes at selskapet ikke har en gyldig lisens som dekker operasjonene spesifisert i tilbudet, skriver departementet i en pressemelding.Danish Air Transport la inn bud på tre ruter til og fra Tromsø, men deres bud vant ikke fram fordi de ville ha bedre betalt av staten enn det Widerøe krevde.– Nord– Norge er på grunn av lange avstander en landsdel som er spesielt avhengig av luftfart. Gjennom tildeling av nye kontrakter på de regionale flyrutene i Nord-Norge sikrer regjeringen et godt og markedstilpasset flytilbud i disse regionene, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).Han opplyser at sikkerheten skjerpes fordi det nå settes rav til trykkabin på fire ruter det tidligere ikke har vært stilt krav om dette. (©NTB)