Wells Fargo-sjefen går på dagen

Sjefen i Wells Fargo i USA har gått på dagen etter at storbanken ble idømt en milliardbot for bedrageri.

Wells Fargo - Foto: Øystein Schmidt
Næringsliv

Administrerende direktør John Stumpf gir også opp sin tittel som styreleder i selskapet. Storbanken ble i forrige uke ilagt bøter på drøyt 1,5 milliarder kroner for å ha åpnet flere millioner falske bankkontoer. Stumpf har ledet selskapet siden 2007.– Jeg har bestemt det er det beste for firmaet at jeg går av, sier Stumpf i en pressemelding onsdag.Rundt 5.300 ansatte i Wells Fargo har fått sparken i forbindelse med praksisen, opplyste statsadvokaten i Los Angeles torsdag forrige uke.De ansatte i banken, som er verdens største målt i markedsverdi, åpnet i skjul et stort antall innskudds- og kredittkontoer uten at kundene visste om det, ifølge det føderale finanstilsynet CFPB. Kundenes penger ble sluset inn på kontoene og det ble opprettet falske epostadresser. På denne måten gikk salgstallene opp og de bankansatte kunne heve bonuser. Samtidig fikk kundene økte gebyrer og andre utgifter tilknyttet de falske kontoene, ifølge CFPB. (©NTB)

wells fargo
john stumpf
Nyheter
Næringsliv