Amerikanske klimaforhandlere usikre på hva Trump vil gjøre

USAs egne klimaforhandlere er usikre på hva slags klimapolitikk Donald Trump vil føre, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

In this Oct. 6, 2016, photo, Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a town hall in Sandown, N.H. Russia's government lodged a formal complaint last month with the United Nations over a top U.N. official's condemnations of Trump and some European politicians, diplomats told The Associated Press, an intervention that underscores the unusual links between the Republican presidential nominee and the Kremlin. There is no evidence Trump sought Russia's assistance, or was even aware of the criticism by Zeid Ra'ad al-Hussein, the U.N. high commissioner for human rights. (AP Photo/ Evan Vucci) Evan Vucci
Næringsliv
Han møtte tirsdag USAs forhandlingsleder Jonathan Pershing på FNs klimamøte i Marrakech i Marokko.– Amerikanerne ønsker ikke å spekulere om hva som vil skje når Trump overtar som president, sier Helgesen på telefon til NTB.I likhet med de fleste andre vet USAs forhandlere lite om hva Trump i praksis kommer til å gjøre. I valgkampen lovet han å «kansellere» Parisavtalen, og det spekuleres på om han vil trekke USA helt ut av de internasjonale klimaforhandlingene.I Marokko er amerikanerne i stedet konsentrert om å oppnå et best mulig resultat i forhandlingene som pågår nå, ifølge Helgesen. Et viktig tema i samtalene er regelverket for gjennomføringen av Parisavtalen.Trumps valgseier blir likevel hyppig diskutert i mer uformelle sammenhenger på klimamøtet. Og på en pressekonferanse mandag sa Pershing at han er overbevist om at kampen mot klimaendringene vil fortsette, ifølge nettstedet– Jeg er overbevist om at vi kan og vil opprettholde en varig internasjonal innsats for å takle klimaendringene, sa USAs forhandlingsleder. (©NTB)