På kanten av et loddrett stup innerst i en vestlandsfjord, er 115 lokale investorer i ferd med å bygge Sogn og Fjordanes nyeste turistattraksjon for 268 millioner kroner. Det blir Norges første gondolbane på 55 år, skriver DN.Offentlige tilskudd har vært småtterier i prosessen, ifølge avisen.Aksjekapitalen skal være på minimum 133 millioner kroner. Hotellet tar 35 prosent av aksjene. Kjøttkonsernet Nordfjord Kjøtt har tegnet seg for 20 millioner kroner. Stryn kommune er tredje størst med 16,5 millioner. Budsjettet er på 40.000 besøkende første år, til tross for at prisen blir på flere hundre kroner per voksenbillett.Hotelldirektør Richard Grov står bak initiativet. Han var først sentral i å lansere Skålatårnet (1843 meter over havet) og motbakkeløpet Skåla Opp som attraksjoner. På en studietur til Sveits i 2010 fikk han så ideen om å lage en Via Ferrata oppi juvet og fjellsiden bak hotellet, en slags sikret klatresti med luftige opplevelser.– Jeg bruker stort sett hele tiden min på dette nå. Det er mer arbeid enn jeg hadde trodd. 20. mai kommer det nok til å være glemt, men det har vært tider da jeg har lurt på om det er regningssvarende, sier Grov til avisen.