Canada med tidenes største handelsunderskudd

Canada oppnådde det største handelsunderskuddet noensinne i september, og det på grunn av et eneste skip med en dyr last. 

Canadas flagg. (AP Photo/Ross Land).
Næringsliv

I september fikk Canada et underskudd på handelsbalansen på hele 3 milliarder dollar. Årsaken var et 225 meter langt fartøy som ankom 2.september. Fartøyet som heter The Blue Marlin, hadde nemlig med seg en prosessmodul bygget i Sør-Korea på hele 30.000 tonn. Det skriver Bloomberg. Modulen som ble bygget av Hyundai Heavy Industries og skal brukes på Hebron-feltet utenfor kysten av Newfoundland på østsiden av Canada, skal ha bidratt til at importen av industrielle maskiner og deler økte med hele 2,2 milliarder dollar.Feltet der modulen skal benyttes, har Statoil inne på eiersiden, og det estimeres at det inneholder mer enn 700 millioner fat olje, ifølge Bloomberg. 

canada
handelsbalanse
offshore
statoil
newfoundland
Nyheter
Næringsliv