– Det er huller i den påtroppende presidentens kunnskap. Vi må lære USAs neste president hva Europa er og hvordan det fungerer, sier Juncker og viser til at Trump har endret karriere fra forretningsliv til politikk.EUs utenrikssjef Federica Mogherini sier hun tror samarbeidet med Trump blir vanskeligere enn det har vært med den sittende presidenten, Barack Obama.– Det er i våre respektive interesser å fortsette samarbeidet, men det kan være at hans politiske prioriteringer vil føre USA langt unna enkelte av Europas grunnleggende prinsipper, sier hun til Deutsche Welle.Juncker og EU-president Donald Tusk har sammen invitert Trump til Brussel for samtaler på høyeste nivå så snart som mulig. Mogherini har invitert EUs utenriksministere til byen på søndag for å diskutere det fremtidige forholdet til USA etter at Trump ble valgt. (©NTB)